Xpert Slider

: Ремонт ноутбуков hp pavilion. Ремонт ноутбуков hp своими руками. Ремонт клавиатуры ноутбука hp. Сервисный центр samsung ремонт планшетов. Быстрый ремонт планшетов samsung. Ремонт планшетов samsung galaxy tab. Штукатурка стен своими руками. Качественная венецианская штукатурка своими руками. Наружная штукатурка своими руками.
Смартфон samsung galaxy отзывы. Хороший обзор смартфонов samsung galaxy. Смартфон samsung galaxy ace 2. Горнолыжные курорты италии отзывы. Лучшие горнолыжные курорты италии. Горнолыжные курорты италии фото. Лазерная коррекция зрения. Качественная коррекция зрения стоимость. Операция по коррекции зрения. Язык программирования python. Учим python быстро. Весь язык python с нуля. Лечение сетчатки глаза. Нервный тик глаза лечение. Болезни глаз лечение.

Ιερισσού: ''Μήνυμα Ερντογάν με πολλούς αποδέκτες η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε Τζαμί''

  Εκ της ιστοσελίδος romfea

Πανηγύρισε με λαμπρότητα ο παραθαλάσσιος Σταυρός Θεσσαλονίκης την Έφορο και Προστάτιδά του Οσιοπαρθενομάρτυρά stavros thessalonikis-105Παρασκευή, προς τιμήν της οποίας ο φιλάγιος Λαός του έχει ανυψώσει σεπτό σκήνωμα, στο οποίο θεοφιλώς διακονεί ο Αρχιμ. Εφραίμ Τσόλης, ο και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής.

Την παραμονή της Εορτής, Σάββατο 25 Ιουλίου τ.έ. το απόγευμα, ετελέσθη μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, τον οποίο πλαισίωσαν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο επίτιμος Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο οποίος μίλησε για τη βιοτή της Αγίας, τη δύναμη της πίστεώς της που άρδευσε τόσο την ιταλική, όσο και την ελληνική χερσόνησο και εκάλεσε κοντά στον Χριστό πλήθος Λαού που ασφυκτιούσε στην ειδωλολατρική απάτη και φενάκη. Δύναμή της ο Σταυρός του Χριστού που πυρπόλησε την καρδιά της 20χρονης Μάρτυρός Του και μοσχοβόλησε στα πέρατα της Οικουμένης.

Προ της απολύσεως, σχηματίσθηκε πομπή και λιτανεύθηκε η θαυματουργή Εικόνα της Αγίας ανά την Πόλη του Σταυρού επ' ευλογία του χριστεπωνύμου πληρώματος.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, της Ακολουθίας του Όρθρου και της επακολουθησάσης Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ μέγα πλήθος, όπως και το εσπέρας, κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και τον περιβάλλοντα αυτόν χώρο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κυριακή Τσουραλάκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Καρακλήση, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Β. κ. Χρήστο Γκολιδάκη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κα Στέλλα Σαλέπη και κ. Αθανάσιο Κυριακό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Θέμη Χαραλαμπίδη, τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Χάρη Καρακεχαγιά, τον Υποδιοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας Συντ/ρχη κ. Ανέστη Ελευθεριάδη, τον Διοικητή του Α.Τ. Βόλβης Αστυνόμο Β' κ. Χρήστο Θεοδώρου, κ.α.

Τα αναλόγια του Ιερού Ναού ετίμησαν με την παρουσία τους οι μουσικολογιώτατοι κ.κ. Αχιλλέας Παπάς, Χρήστος Μυγδαλιάς, Παρασχιάκος Σγουράδης, Τηλέμαχος Καλπακίδης και Θωμάς Μαντζακίδης, με τους συνεργάτες τους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, με βάση την σθεναρή ομολογία πίστεως της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου και θαυματουργού ενώπιον των ειδωλολατρικών Αρχών της εποχής της, ανεφέρθη στην ανάγκη της ομολογίας της πίστεώς μας στη σημερινή εποχή και μάλιστα μπροστά από τις προκλήσεις που δέχεται το εθνικό μας φιλότιμο, το ρωμέϊκο φιλότιμο και η Ορθοδοξία από τον εξ Ανατολών νεοσουλτάνο και παλιμβάρβαρο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρο της υποτιθεμένης συμμάχου μας στο Ν.Α.Τ.Ο., Τουρκίας.

Ζήτησε ο Δεσπότης συγνώμη από την Αγία, που θεώρησε καλό ανήμερα στη γιορτή της να παρακάμψει το θαυματουργό μεγαλείο της και να απαντήσει επίσημα ως Επίσκοπος και πνευματικός πατέρας του τόπου στο ερώτημα που βασανίζει σήμερα την απανταχού Ρωμιοσύνη: Σε ποιους αποδέκτες ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα μετατρέποντας το καθεστώς της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Πόλη σε Τζαμί, από Μουσείο που με περίσκεψη πριν 86 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καθιέρωσε.

Και ανεφέρθη διεξοδικά σε πέντε λόγους – στόχους που ώθησαν προς τούτο τον επαρμένο Νεοσουλτάνο -Τούρκο Πρόεδρο και εξυπηρετούν τόσο τα γεωπολιτικά συμφέροντα της γείτονος χώρας, όσο κυρίως την οικοδόμηση του ιδανικού ηγετικού του προφίλ στον Αραβικό και Ισλαμικό κόσμο, μα και την εικόνα του στην διεθνή σκακιέρα.

Ως πρώτο αποδέκτη ο ομιλητής κατωνόμασε το θυμικό του Ρωμιού και του Τούρκου!

Στον Έλληνα – Ρωμιό ο Ερντογάν με την κίνησή του αυτή υπογραμμίζει ότι οι Αγαρηνοί - Σελτζούκοι Τούρκοι, ξεκινώντας από το Μάτζικερτ επί Ρωμανού Διογένη και κορυφώνοντας την προσβολή εναντίον της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το 1453, βροντοφωνάζουν: Είμαστε οι κατακτητές και ξέουν τις πληγές του Έλληνα, που τον θέλουν ραγιά.

Στον Τούρκο, λέει με την κίνησή του αυτή, είσαι ο νικητής και έτσι πρέπει να συμπεριφέρεσαι! Η βαρβαρότητα και ο φανατισμός στο μεγαλείο τους!

Το δεύτερο μήνυμα του Τούρκου Προέδρου είναι: «Όνειρο μου από παιδί είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!».

Γι' αυτό μιλάει για γαλάζια πατρίδα, παρεμβαίνει στη Λιβύη, στέλνει πλοία για σεισμικές έρευνες σε ύδατα ελληνικής κυριαρχίας, καθημερινά με υπερπτήσεις στο Αιγαίο προκαλεί και αδιαφορεί παντελώς για το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης.

Το τρίτο μήνυμα αφορά τους Ευρωπαίους. Προς την εν πολλαίς αμαρτίαις γηράσασα Ευρώπη λέει: «Αφεντικό της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου είμαι εγώ! Όποιος το αμφισβητήσει, το πληρώνει!».

Το τέταρτο μήνυμα αποστέλλεται προς τους Άραβες: «Είμαι ο Πατερούλης των Σουνιτών και ο Χαλίφης του Αδελφάτου των Αράβων σε παγκόσμια κλίμακα, εγώ τους προστατεύω και εγώ τους εκπροσωπώ!».

Ας μην ξεχνάμε ότι το Ισλάμ δεν είναι μια νέα θρησκεία που έφτιαξε ο Μωάμεθ. Είναι κανόνες που έκλεψε ο ιδρυτής του από τον Ιουδαϊσμό και κυρίως τον Αρειανισμό, αιρετική παραφυάδα των πρώτων χριστιανικών αιώνων, για να συνενώσει τα Αραβικά φύλα!

Το τελευταίο μήνυμά του αποστέλλεται στα διεθνή Φόρα: «Έχω συμμάχους για να πετύχω τον στόχο μου· τον Αμερικάνο Τράμπ και τον Ρώσο Πούτιν!».

Άλλωστε είναι γνωστό το απρόβλεπτο και εκκεντρικό της πολιτικής φυσιογνωμίας του Αμερικανού Προέδρου και τα παιχνίδια της Μόσχας για σύσταση της Τρίτης Ρώμης, εξ ου και ο «πόλεμος» στο αειφεγγές Φανάρι, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο!

Και κατέληξε ο Δεσπότης: «Χρειάζεται ενότητα στον Λαό μας, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και ρωμέϊκο τσαγανό και φιλότιμο, κάτι που οφείλουν οι Πολιτικοί μας αντάμα με την Εκκλησία να το σμιλεύσουν στην ψυχή του Λαού. Το οφείλουμε στο 1821 και στη λατρεία του Έλληνα για του Βοσπόρου τα αγιονέρια!».

">" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">


Created with Flickrset for Joomla.